Bessemcomité Boechout

Werking

Zoals onze benaming luidt zijn wij niet zomaar een vereniging om wat gezellig te keuvelen. Telkens de gelegenheid zich voordoet zullen we ons manifesteren. Eerst en vooral verzorgen wij het gebied. Dit houdt een jaarlijkse snoei van een aantal wilgenbomen in, zodat we na vijf jaar wederom hetzelfde exemplaar onder handen nemen. De nodige nieuwe aanplant wordt verzekerd. Met het snoeihout wordt ieder jaar een originele kerststal opgericht. Tevens wordt op het pleintje aan de Welvaartstraat een lindeboom als kerstboom versierd voor de buurt. En met Pasen wordt voor een Paasdecor gezorgd op het pleintje en de wei.

De huidige grote canadapopulieren op het parkgedeelte van het gebied werden door ons comité aangeplant. Regelmatig worden ook nestkastjes opgehangen en proper gemaakt. We organiseerden een wandeling met gids langs de Koude Beek. In 2004 tijdens Open Monumentendag waren we eveneens van de partij. Verder hielden we fototentoonstellingen en een ballonwedstrijd. We deden mee aan de carnavalstoeten en de Heuvelfeesten. Een jaarlijks terugkerend evenement is de Narrenstoet alwaar we al 18 jaar proberen origineel uit de hoek te komen.

Het Bessemcafé, open tijdens het Sfinksfestival spant de kroon, en is met de jaren een vanzelfsprekendheid geworden.

Tijdens de Jaarmarkt in oktober zijn we ook altijd aanwezig met een toepasselijke actie voor klein en groot.

Verder zijn meerdere van onze leden te vinden in verschillende adviesraden. En op de gemeenteraad zijn we altijd tegenwoordig.

Zoals het een goede vereniging betaamt wordt er iedere maand vergaderd, afwisselend bij ieder lid van het bestuur.

Tot slot willen we zeggen dat we het initiatief van de gemeente die een constructie heeft uitgewerkt, zodat de gemeente het gebied gaat verwerven, toegenegen zijn.